Results 1 to 8 of 8

Thread: New SSD-drive in docking station-Win 10 doesnt see it.

  1. #1
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,867

    New SSD-drive in docking station-Win 10 doesnt see it.

    Want to make a backup of my 1 TB SSD-systemdrive. 140 of 952gb is used. will hardly be larger than 200 and not reach thje full 250 gb of Samsung 250 EVO.
    Data is saved on external SSD mostly. and on cloud.

    Magician samsungs tool is seen the drive but not windows 10.
    How to setup to make drive visible?
    UPDATE:
    Is this the way to go?
    https://www.diskpart.com/windows-10/...indows-10.html
    Last edited by europanorama; 05-29-2021 at 09:39 PM.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  2. #2

  3. #3
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,867
    a bit unprecise: select disk no x. would be right
    online command not needed, already online.
    remaining commands made in windows management in admin-account.
    unsure whether i should convert to mbr or gpt. its backup only windows 10 drive. 250gb.no cloning.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  4. #4
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,867
    windows-drive-management doesnt see the SSD.
    DRIVE-Letter not set the reason.
    Last edited by europanorama; 05-31-2021 at 02:24 AM.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  5. #5
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,867
    dont know how and where to set a drive-letter. drive cannot be seen outside device manager.
    already had done that. forgotten.
    will now use this samsung-tool
    https://www.diskpart.com/de/articles...rmatieren.html
    trying to format to ntfs. nothing is happening maybe i need patience. havent seen the open cmd-window....
    Last edited by europanorama; 05-31-2021 at 02:55 AM.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  6. #6
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,867
    on smartphone an ftp-adress is shown in filemanager telling its running. doesnt help me much there since problem is here and on second ultrabook.
    Can it be a bios-problem?
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  7. #7
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,867
    https://www.prodimex.ch/delock-m.2-d...34-125488.html
    each version Sata or NVMe has its own box right?
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  8. #8
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,867

    SOLVED Sata not NVMe M2-compatible

    wrong Station.
    its Sata not NVMe M2-compatible. seller should have seen that.
    bought now the right one
    https://icybox.de/product.php?id=459
    IB-2912MCL-C31
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •