Page 3 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 LastLast
Results 31 to 45 of 101

Thread: SysOpt - Issues

  1. #31
    Moderator
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Maryland, USA
    Posts
    607
    Sounds like your ISP assigned IP Address might be blocked somewhere between you and SysOpt.com. While wired, what happens if you go to http://anonymouse.org/ and try accessing http://www.sysopt.com through them?

  2. #32
    Member jdc2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    61
    It was down again for me this morning.

  3. #33
    Moderator
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Maryland, USA
    Posts
    607
    When SysOpt.com is down for you, you can check to see if it is just you or everyone here:


  4. #34
    Moderator
    Join Date
    May 2019
    Posts
    54
    anonymouse doesn't work either

  5. #35
    Administrator Steve R Jones's Avatar
    Join Date
    May 1999
    Location
    Dallas, Tx
    Posts
    5,221
    The developers need SPECIFIC information from you guys that are experiencing outages... (Broni's issue is now known)

    Please post exact times you tried to access the site and couldn't... They aren't seeing anything in the server logs...

    EDIT: - and which error are you seeing?

  6. #36
    Member jdc2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    61
    Exact times are not known. However, approximate times are every day from about 9:30 am to 11:00 am MDT. Note that this is from a work computer where all internet access is through a proxy server. I have not yet tried it from a home computer at those hours. Access is normally available from the work computer though, and I don't think they would be blocking anything or applying updates at those hours.

  7. #37
    Stark Raving MOD Midknyte's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Arkham Asylum
    Posts
    22,269
    Sometimes if I disable uBlock Origin and do a refresh, Sysopt will come back up. At other times, I have to close the browser and then reopen/refresh.

    For now, I'll keep Sysopt whitelisted in uBO. I'll try to keep track of the exact times.

  8. #38
    Administrator Steve R Jones's Avatar
    Join Date
    May 1999
    Location
    Dallas, Tx
    Posts
    5,221
    And are you two guys getting the 404 error? (sorry to ask - there's so many posts)
    "Vegetarians live up to nine years longer than the rest of us...Nine horrible, worthless, baconless years."

  9. #39
    Stark Raving MOD Midknyte's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Arkham Asylum
    Posts
    22,269
    Yes, I'm getting the 404 with http://www.sysopt.com/forum.php

    It's really sporadic for me. Just disabling uBO doesn't always work, but restarting the browser (Chrome, Firefox, Waterfox Classic) has more success.

  10. #40
    Member jdc2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    61
    404 error for me also.

  11. #41
    Member MarkFink's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Toronto
    Posts
    66
    Ok... 7:20pm EDT... site down for all of my browsers in regular and incognito mode. tried a VPN from both Singapore and Amsterdam and both worked. Did not work from US VPN. Back to no VPN.. no connection. Used the downforeveryoneorjustme.com/ site and it said it was ok.

    tracert straight to www.sysopt.com..



  12. #42
    Member MarkFink's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Toronto
    Posts
    66
    FWIW.. a second tracert straight to www.sysopt.com @ 7:50pm EDT. Site was totally accessible to all my browsers. But quite a different route to sysopt by the looks of it.

    Worth noting is the VPN that I use is a browser extension so the CMD prompt tracert in both cases here are directly out of my computer and NOT via a VPN.

    Last edited by MarkFink; 07-02-2020 at 08:07 PM.

  13. #43
    Member jdc2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    61
    That is looking like a DNS issue. I cannot try it from work, but you could try changing DNS Servers to Google's or other free ones if you are using your ISP's servers, to see if that makes a difference.

  14. #44
    Member MarkFink's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Toronto
    Posts
    66
    Good idea. I used to use OpenDNS.. I'll try it again and see what happens.

    EDIT:

    Tracert using OpenDNS was identical to the second one above. I'll try it again next time I can't reach sysopt.
    Last edited by MarkFink; 07-02-2020 at 09:28 PM.

  15. #45
    Stark Raving MOD Midknyte's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Arkham Asylum
    Posts
    22,269
    Just go the 404. 6:30pm PST.

    Restarted Waterfox and I was able to get in. uBO was already disabled.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •