Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 31 to 36 of 36

Thread: New PSU-PC not starting. CPU-power-adapter

  1. #31
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,799

    Replacing HQ-Capacitors

    Tip: use 105C electrolytic capacitors,

    Tidbit: Panasonic makes a great 'tube' capacitor. Right! The center is hollow! It helps dissipate heat.
    It is way too expensive for consumer applications.)
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  2. #32
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,799
    should i replace the old capacitors by this new tech?
    https://www.vishay.com/company/press...erCapacitor/en
    see new thread about that:
    http://www.sysopt.com/showthread.php...17#post1512717
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  3. #33
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,799
    Bad Caps(capacitors)
    https://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=15757!

    I have Sanyo and HM(M) Nichicon on a newer MOBO.
    Actual MOBO has Rubyoon and HM(M) Nichicon.
    Will replace my GA-7N400Pro2. on the actual MOBO PCI-Slots are dead.
    All capacitors will be replaced on a halfdead Mobo.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_plague
    Could be that my capacitors are at end of life and no plague at all!
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  4. #34
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,799

    Rubycon Capacitors not Rubiyoon

    Quote Originally Posted by europanorama View Post
    Bad Caps(capacitors)
    https://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=15757!

    I have Sanyo and HM(M) Nichicon on a newer MOBO.
    Actual MOBO has Rubicon and HM(M) Nichicon.
    Will replace my GA-7N400Pro2. on the actual MOBO PCI-Slots are dead.
    All capacitors will be replaced on a halfdead Mobo.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_plague
    Could be that my capacitors are at end of life and no plague at all!
    http://www.rubycon.co.jp/de/contact/distr_europe.html
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  5. #35
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,799

    Great News. Found a mistake-and PSU may be shut down

    Had been running my old GA-7N400 Pro2 for quite long time. its 18 months since all this here started.
    1-The right browsers for old Winxp-PCs(even slowest are running on internet)
    meanwhile found the right browsers for my SSE(not SSE)-Processor-PC.
    Here is the second part of a very long discussion. yes everything in one thread(2 parts).
    One needs a lot of breath and patience to understand.
    https://msfn.org/board/topic/180462-...e/29/#comments
    start in page one of part 1.
    2. Had often crashes with all browsers mentioned above in msfn.org. dependent where i was surfing.
    Palemoon Newmoon 27SSE, KMeleon, Firefox 45 ESR

    yesterday i tested memory 3x 1mb Ram. i exchange them. errors with all of them in slot 1.
    No they are not defective. Memory slot 1 is dead or ill.
    so i am now running with 2 x 1mb ram. explorer-crashes may happen but not browsers.
    Next is examining the services. Yes in know the other workaouround if slow winxp etc.

    3. I still have slow internet despite the memory-cure. only 30Mbps
    Download. should be 1000. havent yet found out why. cannot install mobile router on winxp. or is one working?
    we will see wnen i have new laptop i7.
    see my new thread.
    4. Big surprise after i cleaned pc and replacedhermal compound. PSU was shot down.
    Capacitor can hold cmos-setup-content. only dont know for how long without electricity. during this PSU in standby capacitor for cmos-setup-backup had been formed(hope its the right term) reactivated.
    Was a problem leading to non-total-shut down of PSU. will now test if this is not temporarily. already had a 3months only successstory on this behalf.
    Last edited by europanorama; 01-10-2020 at 12:31 AM.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  6. #36
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,799
    More about capacitor plague. not only PC-MOBOs affected.
    https://music-electronics-forum.com/...ad.php?t=35495

    Discussion about newer MOBOs and from where are the capacitors.
    https://hardforum.com/threads/capaci...srock.1816837/
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •