Results 1 to 5 of 5

Thread: updating firm ware ?

  1. #1
    Senior Member wardD's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    leduc alta canada
    Posts
    747

    updating firm ware ?

    hi all


    so Im having an issue with my wireless router. D Link wbr-1310.

    it appears to work but you only get local access. it see,s other networks and other laptops.

    My isp provider apparently says I need to update my firm ware.

    so... I have went into veiw computers or devces, clicked on the wbr 1310 icon, it takes me to the log on page for d link. it took a whack of tries to remember what I used for a user name and password, but finaly got it right, and O gee,s i only have local access so nothin happens.

    I have another plain router i use for my towers so I have internet access, I have tried my wireless direct to the modem and also running through the SMC router.

    anyway, if any of ya all could give me a little guidance as to how to go about updating the firmware, it would be sweet.

    maybe the router is pooched.? anyways, as always. apreciate the advice.

    ward.

  2. #2
    Senior Member wardD's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    leduc alta canada
    Posts
    747
    well go fiure, now its working. I dont know for how long.

    it seems to me this is what it was doing when we were told it needed new firmware.

    I will keep ya posted.

  3. #3
    Stark Raving MOD Midknyte's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Arkham Asylum
    Posts
    22,269
    You need to know the revision number also.
    http://www.dlink.ca/products/?pid=WBR-1310&tab=3

    You need to download the firmware update, and use a WIRED connection to install.

    Follow the steps in the manual. (download from the same site as the firmware)

    I have another plain router i use for my towers so I have internet access
    Are you planning to switch the routers? You usually can't have 2 routers using same WAN connection.

  4. #4
    Senior Member wardD's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    leduc alta canada
    Posts
    747
    makes sence. however, I do have the d link pluged into the smc box and both are working, that is to say I am typing now from a tower and the laptop is also on line via the wirless d link.

    at anyrate I will read your link and get the update.

    i apreciate your time. ward.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    51
    Hi
    I had the same trouble with my Belkin wireless router. I had to use a wired computer, then go to internet Explorer, type in the number that came with the instructions manual, this took me to the Belkin set up page. I reset every thing back to factory defaults then reset the router and security. After doing this every thing run just fine. I sorted this problem thanks to the sysopt forum and the people that helped me.
    Rover 45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •