Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Thread: Which way should I go?

  1. #1
    Ultimate Member KraZy_SkitZy's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Ahhh! Where Am I!?
    Posts
    1,387

    Which way should I go?

    Well I've been playin alot of battlefield 2, and its showing my 9800pro's age, I play it on max detail at 1024x768x85hz right now, and it likes to get jumpy at times. So anyways I'm wondering which way I should go
    Another 1gb of ram + an ATI Radeon X800XL AGP
    or
    Just an ATI Radeon X850XT AGP and get an exta GB of ram later

    My system specs are

    Pentium 4 3.2Ghz
    GA-8IK1100
    1.5gb DDR (Running in dual channel)
    Seagate 80GB Barracuda 7200.7 Serial ATA w/ NCQ, 8MB Cache
    Seagate 120GB Barracuda 7200.7 Serial ATA w/ NCQ, 8MB Cache
    ATI Radeon 9800pro 128mb
    SoundBlaster Audigy 2 ZS Gamer


  2. #2
    Member nchan10111's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    canada
    Posts
    110
    the best choice...get the radeon ATI Radeon X850XT AGP , you have enough ram for another year.
    Technology: Will it be the end of mankind?

  3. #3
    Ultimate Member KraZy_SkitZy's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Ahhh! Where Am I!?
    Posts
    1,387
    Quote Originally Posted by nchan10111
    the best choice...get the radeon ATI Radeon X850XT AGP , you have enough ram for another year.
    I thought battlefield 2 was very ram reliant?

  4. #4
    Ultimate Member RockNRoll's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    John 3:16
    Posts
    1,949
    1gb is plenty... You have 1 and a half.

  5. #5
    Stark Raving MOD Midknyte's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Arkham Asylum
    Posts
    22,269
    the original BF2 had some memory leak problems. I don't know how people could be expected to have 2G just to run a game. memory leak = shoddy programming

    run the 1.02 patch for BF2 and that should solve the memory leak.

    i would get the x850xt.

  6. #6
    Ultimate Member MadPistol's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    In your thoughts, or AL
    Posts
    1,359
    Quote Originally Posted by RockNRoll
    1gb is plenty... You have 1 and a half.
    Everyone says that 1 Gb of Ram is enough for BF2. THAT'S NOT TRUE!!!!

    I have tried playing it on 1 Gb of RAM with my 6800 GT and 2.8Ghz P4, and it was not fun. too much lag. I upgraded to 1.5 GB of Ram and.... surprise, surprise! the lag went away Imagine that....

    Anyway, X850 XT all the way man. You don't need to increase your RAM. You have plenty.

    EDIT: actually, I haven't tried it with 1 GB of ram since I got the 1.02 BF2 patch. Does it really make that much of a difference?

  7. #7
    Ultimate Member KraZy_SkitZy's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Ahhh! Where Am I!?
    Posts
    1,387
    I patched it the day I got it, yeah maybe i'll get the x850xt, I wonder if it can handle bf2 at 1280x1024x85 at "Ultra High" Detail at a solid 60fps

    "In C:\My Documents\Battlefield 2 Demo\Profiles\0001 (path and profile number may vary depend on installation and accounts)

    edit the file named video.con with notepad, change the settings to:

    VideoSettings.setTerrainQuality 4
    VideoSettings.setGeometryQuality 4
    VideoSettings.setLightingQuality 3
    VideoSettings.setDynamicLightingQuality 4
    VideoSettings.setDynamicShadowsQuality 4
    VideoSettings.setEffectsQuality 4
    VideoSettings.setTextureQuality 4
    VideoSettings.setTextureFilteringQuality 4
    VideoSettings.setResolution 1024x768@85Hz
    VideoSettings.setAntialiasing Off
    VideoSettings.setViewDistanceScale 1
    VideoSettings.setVideoOptionScheme 3 "

  8. #8
    Member nchan10111's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    canada
    Posts
    110
    having well timed ram with max speed and dual channel well give you more efficientcy then just more ram.
    Technology: Will it be the end of mankind?

  9. #9
    Stark Raving MOD Midknyte's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Arkham Asylum
    Posts
    22,269
    Quote Originally Posted by MadPistol
    EDIT: actually, I haven't tried it with 1 GB of ram since I got the 1.02 BF2 patch. Does it really make that much of a difference?
    it made a difference for me. even games shouldn't "require" 2GB of ram. EA have already admitted to a memory leak. like i said, memory leaks are just products of poor programming. it's the same story since people first started writing software.

  10. #10
    Ultimate Member RockNRoll's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    John 3:16
    Posts
    1,949
    Everyone says that 1 Gb of Ram is enough for BF2. THAT'S NOT TRUE!!!!
    Are you patched?

  11. #11
    Ultimate Member MadPistol's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    In your thoughts, or AL
    Posts
    1,359
    Quote Originally Posted by RockNRoll
    Are you patched?
    I am, but for some reason, my BF2 is kinda acting weird. Actually I think it's an internet problem, as my cable modem has been a little shoddy lately.

    BTW, it probably does make a difference for me because my Ram doesn't have that tight of timings. I'm sure that would make a big difference, but for now, I'll just stick with my 1.5 GB's of PC 3200.

  12. #12
    Ultimate Member KraZy_SkitZy's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Ahhh! Where Am I!?
    Posts
    1,387
    Is there any difference from the X800XL and the X850XT other than clockspeed?

  13. #13
    Stark Raving MOD Midknyte's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Arkham Asylum
    Posts
    22,269
    The x800xl and x850xt are built on different, but similiar cores. other than clockspeed, the xl is 110nm and the xt is 130nm.

    http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2290

  14. #14
    Member cyber_gubat's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    philippines
    Posts
    424
    gee games today are eating a lot of memory. IMO id go with X850XT.

  15. #15
    Ultimate Member KraZy_SkitZy's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Ahhh! Where Am I!?
    Posts
    1,387
    so you guys firgure the extra $150 is worth it then, also does "XT" still mean the cars is equipped with "over drive" (overcloxks itself) or wutever it's called like the 9600xt and the 9800xt

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •