Results 1 to 6 of 6

Thread: Weird boot

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Florida
    Posts
    3

    Weird boot

    I am working on an old PC Chips M565mb, and the system won't boot when the floppy drive cable is plugged in correctly. BUT! if I turn the cable over and plug it in backwards the system boots fine, except of course that I have no floppy available. Also the boot from CDROM starts and then hangs up. Any one have any Iideas???

  2. #2
    Extreme Member! BipolarBill's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Norton Noo Joisey
    Posts
    41,522
    The floppy drive may be bad, but try clearing the CMOS first.
    MS MCP, MCSE

  3. #3
    Senior Member rextex's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Texas
    Posts
    704
    Try this link to threads:
    http://www.stud.fernuni-hagen.de/q39...s/threads.html

    Select your board,
    there are many link pages.

    Also: does light stay on on floppy drive when u reverse cable?If no light; no power.
    Last edited by rextex; 04-27-2002 at 11:29 PM.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Florida
    Posts
    3
    It's not the floppy, I have tried 2 other floppys, one brand new, all with the same weird boot problem. I will try the cmos clear, although I think this may be a floppy controller on the motherboard gone bad, I unplugged the (DO NOT DO THIS UNLESS YOU CAN AFFORD TO LOOSE YOUR SYSTEM)floppy and reversed the the data cable and then plugged it back in and the system says "not ready reading drive a:"

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Florida
    Posts
    3
    And yes the indicator light stays on when the cable is reversed. The motor is also in consatnt run up when it's reversed.

  6. #6
    Senior Member rextex's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Texas
    Posts
    704
    Change the cable.
    What else can I say?
    It won't boot plugged in?Set to boot from A,C etc. The CD having problems.Its hard to figure whether you're dealing with a hardware error or Bios or power.
    This is one of those things you've got to just tinker with.

    You tried another Floppy Drive or just Disk?
    If just disk I'd say drive is bad or cable try another.
    The chances floppy controller is bad are slim but it could happen.

    Floppy drives and cables go bad like car alternators so forth.It is standard to replace one every now and then.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •