dcsimg
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,525

    New PSU-PC not starting. CPU-power-adapter

    Had a possible short circuit on my Dualcore Asrock AliveDual eSata2.
    Only recognized it later when onboard-connector was looking like burnt.
    I didnt change PSU.

    It was only later when i had(or thought i had) a soldering-problem on openly laying MOBO. its sitting on sockets, maybe i had not enough of them and was bent. to make it short now: After changing Videocard(couldnt get replacement fan with the right plug) it was overheating- around 50 C and more. couldnt yet add fan since lacking adapter. Sometimes i had short screen-blackouts(driver-error announced) never had that beforehand.

    all of a sudden PC shut down. maybe i had set a temperature limit.
    i changed PSU(Corsair VS650) but couldnt use it since no 4 pin-processor-power-cable.
    now i have an adapter attached to one of the multiple Molex.
    Is that correct? can i attach the adapter to any of the Molex or Sata-Plugs?
    I changed also the MOBO. Yes the one with short circuit i removed. There i am about to exchange the burnt 4pin-connector.
    Also exchange the processor. But dont know if its working.
    Also dont know if that MOBO is working.
    I must also test new Memory. by removing one pair of the 4x4 GB ram 16 B max. installed 6 months ago.
    Yes will get also a new MOBO. Have 3 in total.
    a) with burnt 4pin-connector(Processor-power) No1
    b) working one until recently No2
    c) No3 unknown if working.
    Yes a very efficient processor-cooler was attached.
    Was quite hot recent days. and i didnt use an external big fan.
    MOBO naked outside case, all chips have fans except new videocard. item which had highest temp. 50-54C speedfan used.
    Will now try with other MOBO which was working properly.
    on the bad one i did soldering on USB and main MOBO-power-connector. see other thread. Power shut down when pressing MOBO down near that location. No i have an additional large socket there. Sockets for Airflow.
    Yes will get another MOBO-copy.

    When changing processor and MOBO I allowed not adding thermal compound only to check if pc is starting.
    It was starting and stayed but was like pumping. floppy-light was blinking. maybe really Processor-power-connector. i will switch to a different MOLEX.
    can i measure currency?
    Thanks a lot
    Actual(the one i am now surfing with) PCs AGP-Videocard not supporting 1920 x 1080. very annoying. Winxp
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  2. #2
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,525
    Update:
    Tested both PSU with the pin 15/16-trick
    a) have-death(possibly) LC6460GP3 is working-fan ok, 12 v on molex ok, 12 v on processor-power-adapter ok. yellow-black-back on molex. hope its correct maybe one black is on position four with leaving out position 3.one black pin was removed from plug. i am sure since i thought i have seen four pin. but one is lacking then inbetween. I will see in the shop will ask for such an adapter anyhow. but new PSU must have the 4-pin-plug!
    b) Corsair VS650 seems dead- fan not rotating only moving a bit!
    Unbelievable! On PC it was rotating but sound was strange as if rotating unregularly.
    Will now get a new one from different source and give PSU back. Then we wil see. Will use new PSU right from scratch with other MOBO.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  3. #3
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,525
    Situation much more complicated. tried every possible combination on 3 MOBOs. Asrock alive Dual esata2.
    One MOBO is definitively burnt. fuse on a usb-port burnt. pc was not completely off when i shut-down and restarted electricity. And now i know where the problem started. there was an USB-error weeks ago then i couldnt use the keyboard anymore on the sharer.
    No new PSU yet. lost one of the plastic shims for the fan-constructions.
    Hope i can get one more copy. and new PC.
    Struggeled setting up again older Gigabyte 7N400 pro 2. Sata was hanging. then couldnt boot IDE-Drive. is an IDE-PC, sata must run on raid.
    Finally this morning i could make the old IDE--Win7-drive working and running the internet. Did Batteryremoval and default bios-settings with raid.
    But since its an no SSe2-processor some security-SW not working anymore or cant install again. MS Security essentials and Malwarebytes. since AVG and Avast dont work or cannot be installed i am now using clamwin.
    Which alternative to malwarebytes?
    I wonder if its possible to transfer a win7-drive to a newer PC. Will get one, only not yet evaluted. its much more complicated since bank 1 not allowing winxp. But i can execate payments with phablet and replacement device which is now setup for bluetooth. and i will get a second phablet which can do the same-payment confirmations.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  4. #4
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,525
    its related to the old Ga-7N400 Pro 2-the one which is currently the only working PC:
    I know now why the problems could occur. Sometimes i had no screen also HDMI-cabled. old connector working....
    MOBO is outside case and videocard is freely sitting on the slot. when i open window i am constantly pushing against it. that lead to contact-failures. bad soldering points. will replace the MOBO and let the repair done by an expert.
    just remembered that when seeing the card hanging in the slot at an angle....that explain also when touching the cable i had a screen-blackout. had to reset PC.
    Will get a new MB of my main Win7-PC-Asrock Alive Dual eSata2. it sitting one floor below on sockets. the old one on a frame with fan beneath. adventurous construction.
    But i had quick access over all the years.
    New highspeed PC will sit in a case thats certain!
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  5. #5
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,525
    maybe SATA-drive not seen related to partly defective AGP-contacts. will replace Gigabyte-MOBO asa ASROCK is here and working.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  6. #6
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,525

    Update-Old PC

    Could reactivate old Winxp PC-Gigabyte 7N400 Pro 2 by replacing MOBO.
    Was very complicated since i didnt take notes when i first installed one.
    Ide will only be visible when gigabyte-Ata-Raid is running and with the right 80pin cables.
    Had to remove battery and set default.
    Next is reactivating SATA-drive which must be repaired.

    Since SATA-drive is not detected during Windows-CD-Repair-installation i would certainly need Sata-driver during start up right?
    Was succesfull earlier with defective Winxp-Drives when attaching to other Winxp-system. But i have no alternative PC now. maybe better waiting till new ASRROCK Alive Dual eSata2-MOBO is here. there i have beside Win7-64 also Winxp-drives.
    Asrock also need a new PSU with 4 pin processor-plug. or/and new adapter to try out what was wrong.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  7. #7
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,525
    another incident: cmos-battery drained...on Gigagyte 7N400 Pro2. its a universal Sata-IDE-Raid board.
    AND: Bootdrive must be set to SCSCI! if i only had remembered.
    btw: Firefox only up to version 48.02 since above only processers with SSE2 are allowed.
    And Internet is slow. Firefox crashed. maybe also to 52 C processor-temperature. could cool down Videocard to 40C.
    maybe also due to addon-remains.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  8. #8
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,525

    Ga-7N400 Pro 2- at every boot harddisk(IDE) fail-Elko defective?

    Sicne every time after i exchanged battery by a new one on boot its telling: harddisk fail. Must the ELKO be exchanged?
    I will now leave the PSU on and check. i will resolder eventually cold soldering point of battery-case. good MOBO is laying outside case.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  9. #9
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,525
    soldered both elko nearby cmos-battery and battery-cage.
    But i seems not the cause of the fails. GA-7N400 Pro 2 has many secrets what must be set to make an ide-drive running at IDE1. it has IDE1 till 4!
    It seem both raid-controllers at least the Gigabyte Onboard one must be seen and set. and SCSI must be set and ATA-raid.
    Have not really yet found out in which order all these must be set to show IDE-drive at start.
    Next i will prepare floppy for SIL 3512 controller to make Systemrepair of other SATA-drive possible, maybe it will start from alone.....Neverending stories with PCs during the last decades!
    Winxp now with newest possible Firefox-only up to 48.02 for SSE2-processors. Clamwin the only working Antivirus. And Internet (despite having highspeed)now terrible slow like never before with this PC.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  10. #10
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,525

    Reactivated old MOBO and Internet access with WLAN

    Sorry for complicated thread but its about two PCS. newer ASROCK alive dual esata2(dualcore) and Gigabyte 7N400Pro2 Ver.2.0(have also ver. 1.0). Have multiple MOBOs.
    Will get one more ASROCK today.
    SUCCESS after almost 3 weeks struggling with multiple MOBOs and testing equipment. one of the GAs even had cmos-clear pins removed.
    There were multiple defective parts. I am now on the very first one. its seem i killed PCI-slots. and LAN seems also not to work thats why i am on WLAN-stick now.
    The GA has now a main problem which others confirmed. If changing drives -could only make IDE-drive run-one must remove battery for 30 seconds other wise cmos cannot hold specifications. it seems capicitors must be replaced. And running SATA-drive not working anymore. on other than the actual MOBO i could see ITE-raid and onboard-Raid-drivers in cmos. will ask the experts in Gigybyte-forum of UK.
    This GA-MOBO is quite slow even on very quick internet.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •