dcsimg
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,528

    Win7-drivers for Asrock AliveDualeSata2-URGENT-No Internet!

    After i had to change Providers Router i was no so surprised i-with winxp on Asrock AliveDual esata2 was locked out from internet.
    So i tried to install Win7-64-Ultimate but-big surprise-MOBO didnt accept SSD 240GB-Toshiba Q300.
    i dont see anything in Cmos-setup which could be changed. in boot-list there is no SSD.
    So in an emergency i used my Seagate Barracuda 2TB for the installation- which worked.
    the original idea was using it together with SSD as data-storage

    Only forgot to be prepaired with win7-drivers. i think on asrock-site there are hardly Win7-drivers but i will check. pls help anyways since i am quite distant from home. will be here tomorrow again.
    Asrock AliveDual esata2
    uses Nvidia Allinone chipset Driver
    network is realtek
    video is Geforce GT630
    so i will need three different drivers
    thanks for support, also for the SSD-problem.

    in 2017 i have got one drama after the other, had to help elsewhere first also with router-switch.
    Merry Christmas anyway.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  2. #2
    Stark Raving MOD Midknyte's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Arkham Asylum
    Posts
    22,213
    Nforce3 support ended at Vista, and even then it had problems. You should really consider getting a newer computer.

    https://en.wikipedia.org/wiki/NForce3

  3. #3
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,528
    I am now on Internet with Win7 and indidual router(slow and expensive.
    Have new speedy Wlan-stick. Installed. But cannot get connectivity.
    Will download Drivers for external pci-networkcard and old Logilink Wlan-stick. no win7-driver on official site.
    I can at least boot from docking-Station to Winxp.
    Old winxp-HDD cannot Boot through PCI-SATA-IDE, Raid-Controller. or havent found out yet.
    cannot connect PCIe-Network Card(no PCI-Version anymore in shop heee) since only Slot is for videocard. i could Switch back to agp-videocard...

    Of course i will try also in winxp with little hopes.
    will try also to get realtek RTL 8168 -Driver-onboard Network.
    universal official one didnt help.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  4. #4
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,528
    Newest 7Links Wlan-Stick 1200Mbit not working. Signal reaching PC.
    Will now reinstall Win7.
    Removed every driver i installed except simcard-router which is working and the one above.
    Internet Explorer 11
    WIN7-64 Ultimate
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  5. #5
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,528

    Everything clear now!

    Instructions to enable WIFI-Wlan is very lousy. Almost nonexisting!
    Old router had external WIFI-button.
    and now when i have found the settings on server the server seems down.... its early in the morning.
    Service of Yplay is "Unter aller Sau!"
    Lousy superficial two sheets instead of the complete manual of the icotera i 6800.
    will call them up today. hoping winxp will also work.
    NB: Did a fresh installation-over the old one. Data stayed there.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  6. #6
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,528
    Cmos clear done.
    Almost right driver for pci-networkcard found.
    Signal to pc and administrator console working.
    win7 and winxp still no internet access.
    also new usb-wlan-antenna did not help.
    Maybe i should format hdd and start allover again. did three installations. 1-2 since made mistake during installation of german updatepack.
    at least new router should work in win7-64.
    there are two signals available 2.4ghz and 5G fpr wlan. MOBO has a wifi-option. only dont yet have the adapter.
    they say DNS-adress should be set on Auto.
    since freenom told i had set a fixed adress beforehand. 80.80.80.80 and 80.80.81.81 if i dont err...
    http://www.freenom.world/de/index.html?lang=de
    provider said not to do!
    Last edited by europanorama; 12-28-2017 at 09:07 PM.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

  7. #7
    Ultimate Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Basel-Switzerland
    Posts
    3,528
    could switch to other identical not yet used MOBO. could remove battery, flash cmos again on the actual one or the switched one.
    have a second win7-64 with more complicated reactivation procedure. maybe best reinstalling the actual one after formatting HDD.
    www.stereopan.tk
    underreconstruction
    3Daeropanorama
    was: 3DMarspanoramas
    3DVideos
    www.3dmedia.ch
    www.3dmusic.ch

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •