dcsimg
Results 1 to 3 of 3

Thread: IDE Controller problem

  1. #1
    Member Sickboy's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Newcastle-upon-Tyne, UK
    Posts
    453

    IDE Controller problem

    Was asked by a friend to have a look at a second-hand PC he'd got.

    Problem was that neither of the optical drives were being recognised by either the BIOS or Windows (ME).
    After a bit of research online I swapped the ribbon cables over (HDD connected to IDE2 and optical drives to IDE1), and then back again.
    This solved the problem, but only temporarily; after a couple of reboots the drives vanished.
    Anyone know if this is repairable or is the IDE controller on the mobo shot?

    I tried changing cables, drives, checked the jumper settings etc. No effect.
    Sickboy was filmed using lash inserts and enhanced in post-production.

  2. #2
    Mod w/ an attitude Sterling_Aug's Avatar
    Join Date
    Jun 1999
    Location
    Schuylkill Haven, PA 1797
    Posts
    12,786
    If new know good cables didn't fix it, then the mobo is shot.

    He could get an add-on PCI controller for $20 or so and use the new one instead.

  3. #3
    Member Sickboy's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Newcastle-upon-Tyne, UK
    Posts
    453
    Thanks Sterling. Thought so.

    The PC is pretty old and he got it for nowt, so no great loss.
    Sickboy was filmed using lash inserts and enhanced in post-production.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •