Page 1 of 6 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 1 to 15 of 76

Thread: Seti @ Home 2 has gone live!

  1. #1
    Senior Member Scavenger7's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Charlestown, RI
    Posts
    740

    Seti @ Home 2 has gone live!

    I will more than likely be moving my herd to the new project soon, hope to see you all there.


    http://setiboinc.ssl.berkeley.edu/sah/


  2. #2
    Member
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Earth, I think...
    Posts
    492
    I have installed the BOINC version on my system at home to test it out.

    The motherboard died in this system about a month ago. Now it has been upgraded from an Athlon 1700+/ASUS A7V266-E/512MB to an Intel P4-2.8E/Intel D865PERL/1GB system, along with a new Antec 430W power supply and a new Maxtor 160GB HDD.

    I will probably wait for a non-beta version of the BOINC CLI service before installing it on the rest of the systems.

    I'll let everyone know what happens and the stats that this program comes up with.

  3. #3
    Ultimate Member richard_cocks's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    1,199
    BOINC is nice, BOINC is to seti as Steam is to Half-life, but where steam is a miserable failiure, BOINC actually is designed around what clients want, and BOINC is excellent.

    My only gripe is that many of the program settings are online (web-based) and you can't change them offline.

    As for the CLI-version, well the windows boinc GUI still runs seti without fancy graphics etc, and processes as fast. (unlike the old seti that even minimized the old seti gui would take about twice as long to process a WU).

    Having a CLI version will still be nice for a farm or whatever, but for the 'average' home user having the boinc_gui is sort of equivalent to running seti driver + seti CLI.

  4. #4
    Junior Member JSCTech's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Kent, England
    Posts
    9
    BOINC looks pretty good to me. Is there any point in carrying on with seti@home classic as the wu's are not going to be transfered across any more? To my understanding everybodys wu score was transfered on may 14 and any completed since then will be lost when seti@home classic is stopped. Is this correct????
    Am going to transfer my herd now anyway. Going to be a real pain as I'm going to have to visit every machine to install

    Anybody else moving?

  5. #5
    Senior Member Scavenger7's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Charlestown, RI
    Posts
    740
    I am starting to move mine over a little at a time..


    Your right about the transfer.. ours was transfered at 28000+ wu's completed.. so you might as well go to the next phase..




  6. #6
    Senior Member Scavenger7's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Charlestown, RI
    Posts
    740
    I Have officially moved my entire herd to Boinc.


  7. #7
    Ultimate Member genesound's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Studio City CA
    Posts
    1,840
    I moved 1 computer over, a P4 1.7G P4 laptop... the hit in completion time is significant! Using the CLI old S@H i was getting under 5 hours on this machine, boinc: 6.5 hours.

  8. #8
    Ultimate Member richard_cocks's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    1,199
    BOINC actually uses seti CLI 3.08, so there must be other factors involved, or perhaps you just got a larger WU. (they no longer have to all be the same size because of the way credit is worked out).

  9. #9
    Ultimate Member genesound's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Studio City CA
    Posts
    1,840
    Yeah thanks... I'm thinkin maybe something in preferences might be goofy, but of course the site is down this weekend. Im trying 'run always'

  10. #10
    Ultimate Member richard_cocks's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    1,199
    yes, but whilst the website is down, at least the back-end is up and giving out work etc, just a shame a lot of the "options" are web-only too

  11. #11
    Ultimate Member genesound's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Studio City CA
    Posts
    1,840
    Indeed

  12. #12
    Banned Johnny Fist's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    THE PICKLE FACTORY
    Posts
    2,259
    Can someone post some screenshots? I'm curious to see what the new version looks like.

  13. #13
    Ultimate Member genesound's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Studio City CA
    Posts
    1,840
    Here's the work page pasted over the message page.
    Attached Images Attached Images

  14. #14
    Banned Johnny Fist's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    THE PICKLE FACTORY
    Posts
    2,259
    Thanks genesound. I wonder if there is a way to use the old cached WUs with the new client. Does anyone know? I've got around forty sitting here locally. It would be a shame to waste them.

  15. #15
    Ultimate Member genesound's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Studio City CA
    Posts
    1,840
    I doubt it... the file names are similar to those listed in the work page and they are larger than the old work_unit.sah files.
    Attached Images Attached Images

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •