dcsimg
Results 1 to 6 of 6

Thread: i need firewire

  1. #1
    Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Singapore
    Posts
    59

    i need firewire

    just bought a video cam, and salesman told me I need firewire and capture card to convert to vcd. Problem is i don't have a firewire. I've only one pci slot left and i intend to put my capture card there.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Online
    Posts
    189
    wouldn't it be easier to install a firewire card in that slot and transfer digital video via firewire, vs. if you used a capture card and use a vivo method

    i am no video expert, but i see this as a better option...someone correct me if i'm wrong


  3. #3
    Banned
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    London UK
    Posts
    1,185
    wahhhhh ur amazing! u using all ur PCI slots but 1?

    get an sound blaster audigy soundcard. they come with a firewire and the audigy player is quite cheap and a great 5.1 sound card

  4. #4
    Ultimate Member Rocketmech's Avatar
    Join Date
    May 2001
    Location
    Corpus Christi, Texas
    Posts
    5,739
    The DV camera should be able to do both. Upload via analog cable (rca) to a VIVO capture card such as an ATI All-in-Wonder or TV card ; or iLink (firewire) cable to a Firewire port or pci card. The firewire allows for transfering DV in raw format , highest quality, to the hard drive.
    You can get a lot of helpful info here. I've been visiting this site recently myself.

    Congrats on the new camcorder.
    Last edited by Rocketmech; 05-24-2003 at 05:11 PM.

  5. #5
    Ultimate Member DocEvi1's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    2,330
    The Audigy actually is very poor as a firewire card, I couldn't recommend strongly enough not getting this soundcard for that purpose.

    If you need a firewire (1394 - Apple have the name firewire copyrighted) get a Via chipset as these are the most universal, ensure it is six pin and takes power from your PSU as well. That way you don't need to worry about maintaining power to things like the iPod...

    Stefan
    Stefan

  6. #6
    Ultimate Member AllGamer's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Posts
    16,305
    i've 2 FireWires ports

    1 from the ATi All in Wonder
    and
    1 from the Sound Blaster Audigy, they both works good

    no troubles at all

    i7-3970X, Corsair H80, 32GB G.SKILL, ASUS RAMPAGE4 Formula, VG278H(3x27")+3D Vision2, EVGA GTX 690(x2), OCZ ZX1250W, 256GB Vertex4(x2), Seagate 3TB(x5), Antec LanBoyAir, Logitech G510, G600, Z560THX, T.Flight Hotas, PZ35, Sennheiser PC163D, TrackIR5

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •